Bezig zijn aankomende weken

mrt 20 2020

Beste mensen,

In deze bijzondere tijden waarin het virus rondwaart waar we nog niet tegen gewapend zijn is het gezond en fit zijn belangrijk. We mogen dan niet meer samen sporten in een groep maar kunnen wel het groepsgevoel creëren. Ik weet dat we graag actief willen zijn en met name in de buitenlucht. Dit geldt zowel voor de wandelaars als de hardlopers. Velen zullen nu de motivatie missen om in beweging te komen en of missen de oefeningen die we samen deden. Graag willen we voorkomen dat we in een dip terecht komen of achterstand op lopen. Ik ga proberen dit aankomende weken anders te brengen.

Je mag wel naar buiten, alleen of met een goede naaste ( bewaak de afstand met anderen voor jezelf en de ander)

Ga niet te lang achtereen trainen want je moet je lichaam in topvorm houden.
Volg het programma zoals is vermeld op het schema of site. Voor de wandelaars ga ik ook een programma opzetten,

Sport zeker 3 x per week maar je mag tussentijds als hardloper wandelen. Het beste is om elke keer een frisse neus te halen voor lichaam en geest.

Heb je gesport deel je activiteit met de ander via de Garmin, Strava en Relive of andere mogelijkheden ( waar zitten de meeste clubleden bij) Het is leuk om te zien hoe een ander zich goed aan het programma houdt en je kunt ook complimenteren.

Voor de oefeningen ga ik ook wat opzetten, beetje lenigheid, beetje buikspieren, beetje been- en armspieren. Veel van deze oefeningen kun je thuis doen.
Het mooie van digitaal samen zijn is dat je toch met elkaar kunt communiceren Skype Whatsapps Facetime Line en Zoom. Het is zelfs mogelijk om met meer tegelijk te communiceren ( bij zoom zelfs met 40 personen)
Blijf gezond, houdt afstand en houd je aan de regels om dit in stand te houden

Vriendelijk groet

Namens alle trainers

Adri Deemter