Mooi sportweekend voor Vechtdallopers

okt 21 2018

Zaterdag 20 oktober werd de Oldemeijercross bezocht in een stralende zon. De omstandigheden waren voor de atleten zwaar door het losse zand. Op de 6km werd een harde strijd gevoerd om de beste plaatsen te behalen. Bij de mannen senioren kwam Roelof Huisjes goed mee, hij finishte als 11de in 26.07. Bij de mannen 40 wist Dick Kampjes ook als 11de te finishen in 28.04. Bij de mannen 50, met de meeste deelnemers,  behaalde Rob Somsen een 19de plaats in 30.58.

9km
Op de langste afstand de 9 km werd het parcours nog zwaarder door de voorgaande wedstrijden. Bij de dames veteranen kwam Geke Tempelman als 4de over de finish in 49.13 en als 6de Carla Geesink in 50.26. Bij de mannen liep Albert Fransen zijn eerste cross, hij wist dit goed neer te zetten door in  47.51 over de finish te komen.

Amsterdam marathon
De derde zondag in oktober staat al jaren vast voor de marathon van Amsterdam. Dit jaar onder ideale omstandigheden waardoor het parcoursrecord ook dik werd verbeterd. Martien Kuilder had nu ook weer gekozen voor deze marathon. In een mooi verdeelde wedstrijd wist hij een goede tijd van 3.56.36 neer te zetten.

Halve marathon
Op de halve afstand waren het twee dochters die met hun vaders hun training wilden omzetten in een goede tijd. Seine van den Berg met zijn dochter Miranda en René de Vent met zijn dochter Ellen. Om in een grote mensen massa een goede tijd te lopen is best lastig. Je wordt veel opgehouden en al slalommend door de mensen loop je de kilometers. René de Vent kwam in 1.52.23 over de finish, zijn dochter Ellen in 2.03.21. Seine en Miranda van den Berg liepen de gehele afstand samen en in 2.04.28 kwamen zij beiden over de finish.