Podium voor Tessa Krops bij Spa-Francorchamps Run

mrt 8 2020

Op het zwaar glooiende parcours van het circuit van België, Spa-Francorchamps kon er ook hard gelopen worden. 2 Vechtdallopers stonden daar aan de start van dit  bijzondere evenement.

Met zijn ligging in het hart van de Ardennen, geniet het circuit van een omgeving die uniek in de wereld is. Zijn zeer geaccidenteerde reliëf heeft hem de bijnaam de Glijbaan van de Ardennen opgeleverd. Het moet dan ook gezegd dat er niet minder dan 100 hoogtemeters zitten tussen de top van les Combes en de Courbe Paul Frère (voorheen de bocht van Stavelot).

Dit betekende voor de hardlopers dat er pittig gewerkt moest worden om de ronden te volbrengen. Bij de dames had Tessa Krops gekozen voor de 14 km, 2 ronden over het zware parcours. Met de wetenschap dat de vorm goed is ging zij van start om uiteindelijk als 2de dame te finishen in 1.06.55

Stephan Bontekoning ging voor de ½ marathon, 3 ronden. Hij wilde zijn vorm testen voor de marathon in April in Enschede. Stephan weet wat afzien is en hij wist goed te lopen over de  3 roden in 1.33.00 en finishte als 17de.