Vechtdallopers laten zich goed zien in wedstrijden

mrt 1 2020

Crosscompetitie  Ommen

 In Ommen werd zaterdag de laatste cross  gelopen die georganiseerd werd door ACO Ommen. In deze laatste cross werd de eindklassering bepaald in de overall overwinningen. Carla Geesink wilde nog aanspraak maken op het podium. In de bossen wist zij goed partij te geven en over de 10km wist zij in 52.52 te  finishen, hiermee klasseerde zij naar een 2de plaats overall. Geke Tempelman behaalde in de totaal eind schikking een 3de plaats overall.

Nacht van Groningen

Zaterdagavond stond de historische binnenstad van Groningen voor de negentiende keer in het teken van de Nacht van Groningen. Op een gezellige Ossenmarkt stonden maar liefst 2.100 sportievelingen aan de start alvorens zij een afstand van 5 km, 10 km, 10 Engelse Mijl of een halve marathon moesten zien te trotseren. Dit betekende niet alleen dat het sfeervolle hardloopevenement in het donker uitverkocht was, maar ook dat het record aantal deelnemers van vorig jaar werd overtroffen. Marco Bokxem ging hier van start op de halve marathon. Hij kwam in een tijd van 1.35.59 als 6de bij de mannen 40+ over de finish. Hij heeft heel knap in het donker een PR gelopen.

Halve van Vroomshoop

Zondag werd in Vroomshoop ook hardgelopen over diverse afstanden maar de halve marathon is het hoofdprogramma. Op deze afstand stonden dan ook 3 Vechtdallopers. Bij de dames liet Jolien Jansen zien dat zij in vorm komt voor langere afstanden. Zij wilde behouden van start gaan voor deze afstand. Maar als de vorm goed is dan loopt het vanzelf.  Met een PR van 1.44.27 kwam zij over de finish als 2de dame. Hiermee stond zij dan ook stralend op het podium.

Bij de heren veteranen waren het Gert van de Belt en Dick Kampjes die daar de vorm wilden testen. Dick, onlangs 50 geworden liet zien dat hij de vorm heeft en hij kwam als 3de man 50+ over de finish in 1.42.30. Gert van de Belt zat hem op de hielen en finishte als 4de man 50+ in 1.44.54

Kastelenloop te Vorden

Zondag werd ook in Vorden hardgelopen. Met name voor de mensen die in de voorbereiding van een marathon zijn is dit een geliefde loop. Maar ook voor de andere lopers waren er meerdere afstanden. Ook hier waren de Vechtdallopers vertegenwoordigd. Op de halve marathon liep Tessa Krops haar eerste wedstrijd over deze afstand. Ze ging rustig van start maar geleidelijk kwam het tempo er goed in en in een PR van 1.42.00 kwam zij als 6de dame over de finish.

Op de langste afstand in de wedstrijd en van het weekend, de 30 km liepen Anita Deemter en Stephan Bontekoning. Beiden zijn in voorbereiding van een marathon. Anita wist over deze 30 km in 2.45.10 te lopen, 5 min sneller als twee jaar geleden en als 7de dame 50+. Bij de heren liep Stephan zijn eerste lange afstand en merkte dat dit behoorlijk veel energie kost maar in een goede tijd van 2.10.10 finishte hij als 10de heer.