Rob Somsen

Ik ben 48 jaar, getrouwd met Inge en samen hebben we 2 kinderen, te weten een zoon van 13 en een dochter van 11. Samen wonen we in De Krim. Momenteel werk ik bij de Wildkamp in Coevorden.
In mijn jeugdjaren liep  ik vaak de rode route bij de Oldemeijer en deed ik elk jaar mee met de Nordenloop in Heemse. Toen ik verhuisde naar de Krim ging ik in 2001 trainen bij de loopgroep CoDaC Coevorden/Dalen om aan mijn conditie te werken. Mijn eerste wedstijden waren 5 en 10 km. In 2004 heb ik mijn eerste halve marathon gelopen in Klazienaveen. In 2006 liep ik, jawel, mijn eerste marathon in Rotterdam. Vele marathons zouden in verloop van tijd volgen, namelijk Rome, Athene, Berlijn, Praag, Enschede en vier keer Rotterdam. In totaal heb ik er negen gelopen waarvan Rome de meeste indruk heeft gemaakt.

Sinds 2017 ben ik looptrainer. Ik vind het belangrijk om de beginnende en de gevorderde loper goede looptraining te kunnen geven. Met de juiste aandacht voor looptechniek en opbouw kan voorkomen worden dat men geblesseerd raakt. Daarbij speelt de methode Verheul een belangrijke rol, aangezien die voor veel afwisseling zorgt.
Mijn 15 jaar aan hardloopervaring wil ik graag delen bij de loopgroep Vechtdallopers.