Goede prestaties met podiumplaatsen voor Vechtdallopers.

mrt 6 2022

Vroomshoop

Op zondag 6 maart was de vierde editie van de Halve van Vroomshoop. Het was een afwisselend parcours door de ommelanden van kanaaldorp Vroomshoop, langs weilanden en natuurlijk langs het beekje de Linderbeek.  Het parcours is zeer gevarieerd , fietspaden en pittige zandwegen en bospaden. Op het eind gaat men nog door het Zandstuverbos. De deelname was nog niet echt groot door de vele wedstrijden die er van het weekend waren. Er werd goed gelopen door de Vechtdallopers. Marco Bokxem wist beslag te leggen op een tweede plaats bij de mannen 40 + in een tijd van 1.44.29 en Henk Biesterbos bij de heren 60+  een 3de plaats in 1.47.03

Vorden

In Vorden werd ook weer de voorjaarsklassieker gehouden, vaak zijn de lopers in deze wedstrijd op de langere afstand in voorbereiding van een marathon. Op de halve marathon waren  Vechtdallopers aanwezig om hun krachten te meten met de grote groep tegenstanders. Verrassend goed liep Sander van Hoorn op deze ½ omdat hij zichzelf wilde testen om te kijken hoe hij hier voor stond. In 1.24.02 kwam hij over de finis als 8ste bij mannen 35+.Vlot daarachter kwam Stephan Bontekoning over de finish  in 1.27.12 met een PR  als 5de bij de mannen senioren als voorbereiding op de marathon van Enschede.

Bij de dames kon Tessa Krops eindelijk weer zich laten zien en gelden, in de strak en vlakke race op de ½ marathon kwam ze nog met een flinke eindsprint binnen in 1.43.32 als 8ste.. Zij is ook in voorbereiding voor de marathon van Enschede. Op de langste afstand, de 30km, nam Victor Kaal deel. Met een goed verdeelde wedstrijd wist hij in 2.03.30 over de finish te komen als 4de mannen 45+. Gert van de Belt is ook in de voorbereiding van een marathon in Limburg. Hiervoor koos hij dus ook voor de 30 km met als doel vlak te lopen en in 2.35.22 kwam hij over de finish. Henk ter Steege kwam bij de mannen 65+ over de finish in 3.25.45