Mooi crossweekend voor Vechtdallopers

jan 22 2023

Zaterdag werd er op divers plaatsen cross wedstrijden georganiseerd om de vorm voor het hardlopen te verbeteren. De crossen worden gebruikt om in de zomer op de weg goed snel te kunnen lopen.

Heerde

In Heerde werd er over diverse afstanden een wedstrijd georganiseerd door de Zwolse bossen over afstanden van 5-10 en 21,1 km. Victor Kaal had gekozen voor de 10km om zijn snelheid op te voeren. Met een sterkdeelnemers veld werd dit ook beloond. In een tijd van 39.38 kwam hij als 14de bij de mannen 40+ ( er was maar 1 categorie veteranen) over de finish. Bij de 1/2 marathon was Henk ter Steege actief. Hij gebruikte deze wedstrijd gelijk voor zijn 12 1/2 marathons van Nederland die als uitdaging in 2023 onder de hardlopers rondgaat. Ondanks een valpartij onderweg finishte hij in 2.17.17.

Klijndijk

In Klijndijk in de gemeente Odoorn werd voor de 30ste maal de Udikloop georganiseerd. De organisatie laat al jaren zien dat ze in staat zijn een goed georganiseerde loop op te zetten in een mooie en pittig parcours van de Emmer Dennen langs 2 mooie hunebedden. De afstanden die gekozen kon worden waren de 4 mijl en de 10km. Adri en Anita Deemter hadden er voor gekozen om hier de 10km te lopen. Op deze afstand met 130 deelnemers werd hard gelopen. Adri Deemter kwam als  16de  bij de mannen 40+ ( er was maar 1 categorie veteranen) in 46.38 over de finish. Anita Deemter kwam als 9de bij de dames 35+ ( er was maar 1 categorie veteranen) in 55.44 over de finish.

Houffa Trail

Marco Bokxem was aanwezig in België bij een bijzondere trail. Over een gevarieerd parcours over brede bospaden, single tracks, steile klimmen tot technische afdelingen worden de deelnemers rond geleid in de prachtige natuur rondom Houffalize. Marco was van zijn trouwe viervoeter en samen genoten ze van de omgeving. In 2.53.46 finishte hij in dit bijzondere zware evenement.