Phingstlauf Emlichheim zorgt voor PR deelnemers en podium plaatsen.

mei 28 2023

Phingstlauf Emlichheim zorgt voor PR deelnemers en podium plaatsen.

Vrijdagavond werd er in Emlichheim, net over de grens,  de traditionele hardloop wedstrijd gehouden. Het was dit jaar een extra feestelijk tintje omdat de club die het organiseert 75 jaar bestaat. De leden door dan ook massaal mee met de door hun georganiseerde activiteiten. Ook staat deze loop bekend onder de wedstrijdlopers in zowel Duitsland en Nederland omdat je hier echt snel kunt lopen op zowel de 5 met 3 ronden en  de 10km, 6 ronden. De Vechtdallopers waren met 5 atleten aanwezig voor de 5km. Sharon Dekker, Willeke Tieltjes, Dick Kampjes, Gert-Jan Meinen en Rob Somsen.

Dames

Bij de senioren dames was dit de eerste serieuze wedstrijd voor Willeke en was zij aan het aftasten wat zij kon. Met speels gemak liet zij zich meeslepen door iedereen en genoot van het publiek in de eerste ronde maar de 2de ronde werd het voor haar wat zwaarder. Toch was haar debeut zeer goed en met een PR dus in 22.53 kwam zij als 4de dame over de finish. Sharon Dekker had al enige jaren geen wedstrijd meer gelopen vanwege geboorte van haar 2 kinderen en de corona. Maar bij deze wedstrijd wilde zij haar vorm testen en dit pakte verrassend goed uit. Met een heel stabiel tempo wist zij haar besttijd van jaren terug te verbeteren. Met een PR van 24.09 kwam zij over de finish en tevens pakte zij hiermee de 1ste plaats bij de dames 35 mee.

Heren

Bij de heren ging Dick Kampjes voortvarend van start. Met net nog in Hardenberg ook de 5 km in de benen wist hij zijn snelheid hier zelfs nog hoger te maken. In 21.41 kwam hij bij deze wedstrijd over de finish en pakte hiermee zelfs nog een 2de plaats bij de mannen 50+. . Rob Somsen wilde laten zien dat hij zich goed thuis voelde bij deze loop , hij heeft al vele edities hier aan de start gestaan. En met veel strijdlust wist hij  Hij had nog de 10km van Hardenberg in de benen. Maar ook verraste zichzelf en strijde ervoor om voor zijn clubgenoten te blijven. En dat lukte net en kwam  hij in 24.04 als 5de  over de finish.  Gert-Jan had besloten om zijn clubgenote Sharon flink te helpen en wist hier zelfs ook goed in mee te profiteren. Met veel power wist hij zichzelf goed te verbeteren op de 5km en kwam als 9de over de finish.