Training vanaf 20 december tot 14 januari 2022

dec 19 2021

Sporten met de Vechtdallopers voor onze wandelaars en hardlopers

Tot en met 14 januari 2022 of tot nader bericht wordt er geen training gegeven met een trainer ivm de huidige regelgeving

Om duidelijkheid te scheppen in de onduidelijke uitleg heb ik bij het NOCNSF de onderstaande gegevens op rij gezet. Het betekend kort en krachtig : je mag met 2 personen sporten, exclusief trainer. Dus de groepen van 4 kunnen gedeeld worden. Het is onduidelijk om zo trainers in te zetten dus via de app zal de trainingen worden verzonden.

Kan / lukt het niet om een maatje te vinden dan graag een PB-tje en dan gaan we je helpen.

De officiële regels:

Het demissionair kabinet heeft in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus maatregelen aangekondigd voor de sport, om het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken. De vanaf 19 december geldende maatregelen blijven tot en met in ieder geval vrijdag 14 januari 2022 van kracht.

Vanaf zondag 19 december zijn, op de zwemlessen (A,B,C) in zwembaden na, alle binnensportlocaties dicht en blijven buitensportlocaties tussen 05.00 en 17.00 uur onder voorwaarden geopend. De horeca op sportaccommodaties is gesloten en wedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek. Buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur, onder voorwaarden, toegestaan.

Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten ook is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.Meerdere kleine groepjes worden gezien als een groot georganiseerd verband en is niet toegestaan.

Binnensportlocaties zijn gesloten. Buitensportlocaties zijn open tussen 5.00 en 17.00 uur.

Spelregels voor sport

Sporten op sportlocaties buiten tussen 5.00 en 17.00 uur

Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Wat zijn sportlocaties?

Sportlocaties zijn plekken die redelijkerwijs bedoeld zijn om te sporten. Voorbeelden van sportlocaties zijn een sportpark met voetbalvelden, een atletiekbaan, een klimhal of een golfbaan. Dat geldt niet voor een park of de openbare weg. Bij twijfel bepaalt de gemeente/handhaving of een plek een sportlocatie is.

Namens de trainers Vechtdallopers