Vechtdallopers in actie

mrt 20 2022

Halve marathon van Leek

In Leek werd de lente geopend met een halve marathon die traditioneel veel lopers aantrekt. De vorm wordt dan getest na de lange wintertrainingen. De lente liet een mooi zonnetje zien met droge omstandigheden. De lopers hadden dit jaar wel in de laatste kilometers een pittige wind tegen die de tijden wel beïnvloeden. Sander van Hoorn hoopte in deze wedstrijd met goede tegenstanders dicht bij zijn pr te kunnen lopen. Met een snelle start leek het prima te komen maar in de laatste km kwam hij alleen tegen de wind in te lopen en daardoor verloor hij veel tijd, hij kwam als 14de over de finish in een tijd van 1.25.31

Oldemeijer cross Hardenberg

In de laatste serie van de cross competitie was de Oldemeijer het decor van de hardlopers. Carla Geesink en Geke Tempelman hadden alle voorgaande crossen gelopen en wilden in deze laatste ook hun  positie vasthouden in de eindoverwinning.In een mooi en warm zonnetje werd de cross dan ook gelopen en op de langste afstand, de 9 km, wist Carla dit keer Geke af te troeven. Carla kwam als 2de dame over de finish in 51.18 en Geke als 3de dame in 51.31. In de totale einduitslag veranderde er niet veel en werd Geke 2de overall en Carla 3de.

26ste Engelse mijlen loop Haaksbergen

In Haakbergen werd de lente geopend met de traditionele mijlenloop. Veel deelnemers hadden hier voor gekozen in voorbereiding richting de marathon van Enschede. Tessa Krops en Stephan Bontekoning hadden deze wedstrijd hier ook voor uitgekozen. In een behouden ritme gingen beiden de 5 mijl lopen. Tessa finishte als 7de bij de dames senioren in 39.53 min en Stephan kwam als 22ste bij de heren senioren over de finish in 34.43 min.