Vechtdallopers in actie in diverse zware wedstrijden

jan 13 2024

Cross Vroomshoop

In Vroomshoop werd zaterdag de 3de cross van de Vechtdalcross competitie gelopen. Nu was de organisatie in handen van Loopgroep Zandstuve. Het bos was het decor en daar waren ze al enige dagen actief in geweest om het begaanbaar te maken voor de lopers door het ijs, van de afgelopen dagen veroorzaakt door de vele regenval, op de paden weg te hakken. Anders had de cross  geen doorgaan kunnen vinden. Vlak voor de start van de wedstrijden werd het parcours vrijgegeven. Het parcours was 5,3km en dus voor de 10k,6 m lopers 2 maal te lopen. Voor de 5 km deden er op deze cross 5 dames mee en op de 10km 1 heer.

5km

Willeke Tieltjes, Sandra van den Berg, Miranda van den Berg, Marlies Hofman en Ingrid Korblet hadden zich goed voorbereid op deze cross, voor zover mogelijk waren de crossschoenen aangetrokken om enig houvast te hebben op de glibberige modder en ijs. In de grote deelnamemassa gingen de dames sterk mee en met samenwerking met de medeatleten werd geprobeerd de beste klassering te halen. Willeke kwam over de finish over de finish als 6de dame 40+ in 25.17, Sandra als 8ste dame senior in 25.55, Miranda die continu Sandra als richtpunt had, in 26.34 als 11de dame senior. Marlies en Ingrid waren op het 2 km punt samengekomen en hielpen elkaar naar een goede eindtijd. Marlies kwam als 14de senior dame in 28.07 over de finish en Ingrid als 8ste dame 40+ in 28.10. De dames waren hier heel blij mee. Dit betekende voor allen een stijging in het algemeen klassement.

10km

Op de langste afstand liep Jeroen Braber. Zogezegd moesten de deelnemers op de 10km 2 maal over het parcours lopen dat dus ook steeds slechter werd. Jeroen wist het goed vol te houden en en kwam moegestreden als 13de over de finish bij de heren 40+ in 45.22.

RunForestRun Drenthe Friese Wold

Ook deze zaterdag werd een extreem lange trail georganiseerd in de provincies Drenthe en Friesland. Vanuit Appelscha ging het door de bossen langs het Kanadameer, over de heide en door het  grootste bosgebied van Nederland, dan over het mooie en magnifieke Aekingerzand, een zeer grote zandvlakte en dan over diverse kleine heuveltjes terug naar Appelscha. 2 Vechtdallopers wilden hier hun krachten meten en stonden dan ook aan de start. Het parcours was door weersomstandigheden, de vele regen en vrieskou, in de laatste weken behoorlijk veranderd in een soms een grote watervlakte en ijs. De organisatie had niets aangepast maar wel de deelnemers verzocht een warmtedeken, dun aluminium deken, mee te nemen om bevriezing te voorkomen. Annemiek Jannink en Wim Kloek wilden deze tocht samen overbruggen en hadden de nodige kilometers ervoor getraind. Vol goede moed gingen ze van start en zoals gezegd alles was zeer zwaar maar wel heel mooi. Samen lopend, elkaar erdoor helpen kwamen ze samen over de finish na 43 km in 4.42.05.

30-jarige bestaan Wooldereslopen in Hengelo

Dit jaar wordt voor het 40 ste jaar de Wooldereslopen georganiseerd. Deze loop die genoemd is naar de wijk waarin de start en finish is wordt voor vele lopers benut om te kijken of hun loopvermogen stijgt in een paar maanden. De lopen worden om de 3 weken gehouden over dezelfde afstanden en parcours en de competitie bestaat uit 4 wedstrijden. Het parcours loopt deels door Hengelo maar verder door het buitengebied. Vandaag was de 1ste loop van 2024 en dus konden de atleten kijken hoe het nu stond met de vorm.

Stephan Bontekoning en Victor Kaal wilden hier zeker hun vorm testen. Stephan kende het parcours goed van voorgaande jaren maar gezinsuitbreiding had de vorm beïnvloed. Hij had niet als vorig jaar besloten om de 15km te lopen Victor wilde juist hardheid opdoen door enige wedstrijden achtereen te lopen om zo in Apeldoorn goed te kunnen scoren. Hij had dus besloten om daarvoor de 10km te lopen.  Stephan wist de schade beperkt te houden en kwam binnen als 8ste in 1.02.17 bij de mannen senioren. Victor ging wat dieper om een goede tijd te halen en wist onder de 40 minuten te blijven en hij werd  6de bij de veteranen in 37.17.