Vechtdallopers actief in de regio

sep 18 2022

Wielen

Zaterdag werd in Wielen de Muelenlauf georganiseerd. Een mooie loop door het dorp waarbij de 5 km 2 ronden doen en de 10km 4 ronden. Merkbaar was dat er veel wedstrijden zijn in de brede regio en ook in Duitsland waardoor de deelnemersaantal laag bleef. Rob Somsen had wel besloten om hier te lopen en zichtbaar toont hij weer de vorm die hij graag wil en finishte in 23.34 min.

Almelo Allee

In Almelo werd zondag een loop georganiseerd waar niet zoveel ruchtbaarheid aan gegeven was en dan ook nog het slechte weer weerhield veel mensen om niet deel te nemen. Doch 2 lopers waren hier wel aan de start van de Almelo Allee om hun vorm voor de marathon te testen die beiden in Berlijn willen lopen.

Tessa Krops wist met een behouden race een 2de plaats op te eisen in 43.38.  Bij de heren wist Stephan Bontekoning een hele sterke wedstrijd te lopen en finishte in een PR op de 10km in 38.35. Met deze vorm worden er volgende week vast weer een goede marathon gelopen.

Dam tot Dam

Harry Schepers had gekozen voor Dam tot Dam, afstand van 16,1 km,  in Amsterdam. Hier was er wel een hoge opkomst ondanks dat de weersomstandigheden slecht waren. Harry en Bram Schepers hadden zich hier voor de 10 mijl ingeschreven. Harry had met de vorm die hij momenteel heeft  goed naar een tijd van 1.27.53. Bram had weet lichamelijke klachten maar liep toch nog 1.30.27