Vechtdallopers actief in diverse wedstrijden

sep 13 2023

Vechtdallopers actief in diverse wedstrijden

De maand september staat vol met diverse hardloopwedstrijden in de wijde omgeving. Ondanks de hoge temperaturen waren er toch enkelen die zich aan de start melden van deze wedstrijden.

Oranjeloop Nieuwleusen

Op de maandagavond was het de oranjeloop in Nieuwleusen die vele deelnemers naar zich toehaalde om daar op de 5 of 10km een goede tijd neer te zetten. De lopers moesten flink afzien in de avondwarmte die heerste.

 Henny Biemans had gekozen voor de 5km en wist zich naar een tijd te brengen van 30.17 .

Enschede Singelloop

Zondag werd in de hete zon de Singelloop in Enschede gehouden. Deze loop over 2 afstanden werd teruggebracht naar 1 afstand. De 16,1 km werd geschrapt en op de 8 km werd een snelheidsbeperking opgelegd voor de meeste deelnemers. Dit om te voorkomen dat er mensen onwel zouden worden. Middels een lintje werden de deelnemers verzocht achter lopers van de organisatie aan te lopen. Pas in de laatste kilometer werd dit opgeheven. Stephan Bontekoning liep in de bedrijvenloop mee en kwam door deze remming over deze 8 km binnen in 37.20 min.

Salvarda Berkum loop

Dinsdagavond werd en in Zwolle de Salvarda Berkumloop georganiseerd. De loop slingerde zich door de wijk Berkum heen. Deze loop kan zich altijd verheugen om vele deelnemers en is dan ook vaak van tevoren totaal uitverkocht met het totale aandeelnemers die hieraan mee kunnen doen. De afstanden die hier gelopen kunnen worden, naast de jeugdlopen, zijn de 5 en 10km.

Dick Kampjes had besloten om hieraan mee te doen mede omdat zijn dochter ook hier haar 1ste wedstrijd wilde proberen. Beiden liepen dus de 5 km. Dat de loop niet alleen veel deelnemers heeft maar ook garant staat voor snelle tijden kwam ook Dick hierachter.  Eline Kampjes wist op haar 1ste wedstrijd over deze 5 km een tijd te behalen van 35.03. Dick had zich hier goed op voorbereid en kwam breed lachend over de finish in 22.02.