Vechtdallopers in de prijzen

mei 22 2022

Afgelopen weekend was het een loopfestijn. Op vrijdagavond begon het in Vriezenveen, zaterdag in Hardenberg en zondag in Meppel.

Twenterandrun Vriezenveen

Geke Tempelman stond aan de start van de 5 km in Vriezenveen. De wedstrijden op deze avond werden beïnvloed door de regenbuien waardoor de starttijden aldoor werden gewisseld. Geke wat gehinderd door voetproblemen wist in deze 5 km toch naar een goede tijd te lopen als 7de dame 40+ in 23.03.Gert van de Belt liep voor zijn bedrijf op de 5km en finishte als 4de in 20.10 min.

Hardenberg Cityrun

Halve marathon

In Hardenberg werd op de zaterdagavond in goede omstandigheden door meerdere mensen op diverse afstanden meegelopen met zeer goede resultaten en podiumplaatsen. Op de langste afstand was het Anneke Kamphuis met een fraaie pr in 1.58.12. Bij de heren liet Victor Kaal van zich spreken door bij de m50 de 1ste plaats op te eisen in 1.25.26. Henk Biesterbos kwam, met een eindsprint, in 1.45.04 over de finish met in zijn kielzog Mark Koster die met een pr in 1.45.55 de finishlijn over ging. Hendri Godeke kon dus niet achterblijven en met een dikke pr ging hij in 1.46.36 over de finish. Peter Ringeling liep een tijd van 1.52.17 en vlot daarachter René Meier in 1.53.25

5 km

Op een ander parcours dan voorgaande jaren werd deze 5 km gehouden. Brenda Sinke had de stoute schoenen aangetrokken en besloot toch te lopen op de 5 km. Stevig aangemoedigd liep zij naar een pr van 35.55 min.

10km

De deelnemers moesten deze afstand over 2 ronden afleggen. Als afsluiting van de avond werd de 10km gelopen. Tessa Krops liet zien dat zij na de marathon weer de draad aan het oppakken is en als 2de dame overall en als 1ste senior dame finishte zij in een nieuw pr in 42.47. Ingrid Korblet ging na 2 jaar geen wedstrijden te hebben gelopen van start. In 53.17 kwam zij over de finish.

Bij de heren liep Stephan Bontekoning deze 10 km en finishte in 41.03. Adri Deemter liet zien dat hij nog mee kan komen en op deze afstand kwam hij in 45.08 over de finish.

Meppeler Cityrun

Zondag werd in een stralende zon en warme binnenstad in Meppel de 4 mijl gehouden De opkomst was hier bijzonder goed. Marlies Hofman ging hiervan start en behaalde de finish in 42.24.

Hengelo ( Gelderland)

Marco Bokxem had besloten een natuurwedstrijd te lopen en had zich ingeschreven voor de Quintusloop op de 1/2 marathon in de omgeving van Hengelo. Het parcours was voor het merendeel onverhard en toch trok dit nog meer als 100 deelnemers op deze afstand. Marco finishte in een goede tijd van 1.52.28