Vechtdallopers lopen goed in Valencia

dec 4 2022

Zondag werd in Valencia een marathon georganiseerd die na Berlijn tot de meest favorieten behoort bij de marathon lopers. Dit vanwege het vlakke en ruime parcours voor de deelnemers met een fantastische finish in het City of Arts and Sciences. Dat er hard gelopen kon worden was aan de winnaars te zien. Bij de vrouwen ging de zege naar Amane Beriso uit Ethiopiƫ, die uitkwam op 2.14.58. Ze was pas de derde vrouw ooit die op de marathon onder de 2.15 dook. Bij de mannen was het de Keniaan Kelvin Kiptum die als 23-jarige debutant de finish passeerde in 2.01.53.

Vanuit de Vechtdallopers waren er deelnemers aanwezig: Tessa Krops, Stephan Bontekoning en Rene Meier. Tessa wist weer vrij vlak te lopen en ondanks dat zij het op het eind moeilijk kreeg wist zij haar tempo vast te houden en in 3.25.39 kwam zij over de finish. Stephan was behouden van start gegaan maar kwam gaande weg erachter dat het wel heel goed ging waarop hij het tempo verhoogde. En met een goede eindsprint wist hij naar een uitstekende tijd te gaan van 2.58.35. Hier was hij zeer blij mee.

Rene Meier wilde op zijn 1ste marathon de finish halen en was daardoor behouden van start gegaan. In de laatste kilometers ging het erg moeizaam maar het publiek hield hem goed aan de gang. In 4:04:28 ging hij voldaan over de finish.