Vechtdallopers lopen PR op de 1/2 marathons

apr 2 2023

Hengelo

Zondag werd in Hengelo de 49ste ½ marathon gehouden. In deze wedstrijd over meerdere afstanden doen veel deelnemers mee uit de grote regio. Ook zijn de tijden die hier gelopen worden aansprekend. Het parcours, officieel opgemeten door de Atletiekunie loopt door het zuidelijk gebied van Hengelo en Twekkelo. Roy Hooiveld wilde hier zijn laatste test doen voor de marathon van Enschede. In een voortvarende race wist hij zelfs met een snellere groep mee te gaan dan hij gewend was. De wind was in deze loop geen spelbreker voor de deelnemers zoals de week ervoor. In een mooi straf tempo wist hij naar een dikke PR te lopen en kwam in 1.22. over de finish.

Berlijn

In Berlijn werd ook een ½ marathon gehouden. Het parcours loopt veelal ook over het marathonparcours en geeft mooie sfeerbeelden voor zowel de deelnemers als het publiek. Joukje en Peter Ringeling hadden zich ingeschreven op de ½ marathon. Joukje ging hier haar 2de 21,1 km lopen en in aanloop was de voorbereiding niet optimaal. Maar in de omstandigheden van deze loop wist ze heel goed naar een mooie tijd te lopen van 1.59.29.  Peter is in voorbereiding om de marathon van Enschede en ging rustig van start maar gaandeweg verhoogde hij het tempo. Met een dikke PR kwam hij in 1.37.39 over de finish.

UrbanTrail Groningen

In Groningen werd de KLM UrbanTrail georganiseerd. De bedoeling van de lopen is om ontspannen hardlopen te combineren met bezoeken van onder ander gebouwen, evenementen en stadions. Marianka Courtz, Marielle Kuik , Dick Kampjes waren bij deze loop aanwezig. Opvallend hoe leuk zij terug kijken op deze evenement en dan ook nog goed lopen en veel plezier ervaren met het bezoeken van de plaatsen en de deelnemers.