Vechtdallopers maken een er een mooi loopweekend van

okt 15 2023

Vechtdallopers maken een er een mooi loopweekend van

35ste Reestdalrun Meppel

Zaterdag werd voor de 35ste keer de Reest halve marathon en 10km georganiseerd. De route loopt richting de Staphorster bossen en waarbij ook gras en bospaden worden betreden. Gertijm van der Meulen had besloten om hier een snelle 10km te lopen. Heel voortvarend ging dit en hij koerste op een PR aan. Doch de organisatie had de 10km lopen niet goed in de gaten en klokte ze af bij de binnenkomst op de baan terwijl er officieel nog een ronde gelopen moest worden. Gertijm kwam dus op dit te korte parcours binnen in 46.35                              .

Twente Landgoed Marathon
De Landgoed Twente Marathon wordt georganiseerd door Loopgroep Dionysos Denekamp en is een uniek marathon met smaak. Hardlopen individueel of samen met een partner die met je samen op gaat met de fiets loop je door Noordoost Twente en onderweg kan je genieten van streekproducten Je doet landgoederen en landerijen aan die speciaal hun poorten voor deze 42.195 meter hebben geopend. Onderweg proeven de deelnemers aan de Twentse wijnen, Mozzarella, Kefir en Fudge.

Birgit Kesselaar had samen met haar dochter Maartje besloten ook dit jaar weer deel te nemen aan dit unieke evenement.

Amsterdam Marathon

Zondag was het in Amsterdam een groot hardloopfestijn voor vele hardlopers De hardlopers konden in de hoofdstad kiezen voor 5,10, ½ marathon en de hele marathon. De deelname was dit jaar boven verwachtingen, meer als 45000 waarvan ook vele buitenlanders. De weersomstandigheden leken de laatste weken uitstekend doch op de dag zelf was het heel anders. De lopers werden vlak voor de start van de marathon op een dikke hagelbui getrakteerd wat de warming-up te niet deed, iedereen moest schuilen. Ook onderweg werden de lopers gegeseld door diverse buien. Vanuit de Vechtdallopers waren er 3 deelnemers, Marlies Bouwman, Jan Broekroelofs en Victor Kaal. Marlies had haar plan goed ingedeeld van te voren en wist welk tempo ze wilde lopen. Met een vlakke race liep ze naar een dik PR van 3.41.48. Victor ging voor zijn race tegen de klok voor onder de 3 uur. Bij hem was het weer zeker van invloed maar toch wist hij goed door te zetten en liep naar 2.54.12 en behaalde hiermee een 5de tijdsplaats bij de mannen 55. Jan was in zijn voorbereiding diverse malen gehinderd door een vervelende rugpijn maar tocht wilde hij de marathon lopen. Door de laatste 2 weken relax te trainen wist hij dit te belonen in een 3.53.42 en betekende een PR.

Budapest Marathon

Zondag werd ook er in Budapest te Hongarije een marathon georganiseerd. Het parcours was anders dan de Europese atletiek wedstrijden van dit jaar. Het liep mooi door de gehele stad. Eduard Helthuis had besloten om hier aan deel te nemen en na een goede voorbereiding was hij vrijdag met de auto afgereisd. In prima omstandigheden was Eduard van start gegaan en hield lang een vlak tempo vast. Toch op het eind moest hij wat toegeven en in 3.17.12 kwam hij over de finish als 15de man 55

Trail Amerongen

Zondag was er in Amerongen over de Utrechtse Heuvelrug een trail georganiseerd. De bossen rond de Amerongse Berg zijn bijzonder. Een Eenzame Eik en vele oude bomen kenmerken dit gebied. Tijdens de Amerongse Berg Trail kun je vele hoogtemeters lopen. Er zijn vele single tracks en bospaden aangevuld met prachtige stukken heide. De Amerongse Berg Trail gaat door een mooi stuk natuur midden op de Utrechtse Heuvelrug. Het pittige heuvelachtige parours daagde de hardlopers wel uit mede door de regenbuien waardoor het parcours van te lijden had. Marco Bokxem was hier aan de start op de 21 km. Hij wist in een goede tijd over deze heuvelrugparcours neer te zetten van 1.55.49