Vechtdallopers op het podium

mrt 17 2024

Vroomshoop

In Vroomshoop werd een voorjaarsloop georganiseerd met meerdere afstanden. Een uniek parcours uitgezet door het buitengebied van Vroomshoop: langs de akkers, over de Daarlese Es, over het schouwpad van de Lindebeek en door het Zandstuve bos. Het parcours is merendeels onverhard dus echt snelle tijden zijn niet mogelijk. Dit jaar was de temperatuur wel hoger als voorgaande jaren endus voor de deelnemers een extra horde. Hier stonden 4-tal Vechtdallopers aan de start om hun vorm te testen.

10km

Adri Deemter nam deel aan de 10km, 1 grote ronde en met een vlakke race wist hij naar een 1ste plaats bij de mannen 60+ te lopen in 47.39.

21,1 km

Op deze afstand namen de andere deel en zij moesten dus 2 ronden lopen dus nog meer onverhard terrein. Henk Biesterbos, Dick Kampjes en Marco Bokxem.

Dick en Henk zijn actief in de training voor de marathon en voor hun was dit ook een wedstrijd met lang inlopen en uitlopen. Dick wist hier goed te lopen en kwam als 8ste bij de mannen 50+ over de finish in 1.41.26.  Marco had zijn hondje meegenomen en samen genoten ze zichtbaar van de omgeving. Marco kwam als 13de bij de mannen 40+ over de finish in 1.44.39.  Henk had niet geheel het gevoel dat het vandaag goed zou gaan maar verrassend ging het achteraf wel goed en behaalde hij een 2de plaatst bij de mannen 60+ in 1.50.24.

Nijmegen

Naast de 7 Heuvelloop is er de De Alfa Laval Stevensloop in Nijmegen. Dit is de enige echte stadsloop in Nijmegen, met drie afstanden: 5 km, 10 km en 21,1 km (halve marathon). Start en finish vinden plaats in het historische centrum van Nijmegen, onder de schaduw van de Stevenskerk. De parcoursen lopen dwars door Nijmegen. De start is in het door Frank Boeijen bezongen Kronenburgerpark en de finish midden in het centrum van de oudste stad van Nederland. De halve marathon heeft meerdere passages door het centrum. Er is veel afwisseling in de omgeving: van het centrum tot de vergezichten op het stadseiland en van de skyline van Nijmegen tot de prachtige natuur van de Ooijpolder. Victor Kaal had besloten hier aan de langste afstand deel te nemen voor zijn werkgever in Nijmegen. Hij wilde laten zien dat zijn trainingen tussen de werkzaamheden door genoeg rendement opleverden voor een podium. Hij ging dan ook voortvarend van start en hiel dit ook goed vast. Hij wilde rond de 4 minuut de km lopen en dat lukte goed. Zijn harde werken werd beloond met een 3de plaats bij de mannen 55+ in 1.23.52.