Vechtdallopers trotseren de warmt

jun 11 2023

Vechtdallopers trotseren de warmte

Borne

Vrijdagavond werd er in Borne een kleine hardloopwedstrijd gehouden. In de nieuwe wijk Bornse Maten was de wijkvereniging voor de 3de jaar actief met een jeugdloop, 5 km en 10km. Dit jaar was de temperatuur en wind voor veel deelnemers de grootste tegenstanden. Het rondje van 5,1 km ging rond de wijk maar de deelnemers van de 10.1 km moesten zelfs buiten Borns de route volgen. Hier was het lopen in de felle zon en wind een extra lastige omdat daardoor de temperatuur hoog bleef. Ook het grindpad en kleine verhogingen van de geluidswallen maakte het parcours niet makkelijker op.  Op de 5 km liep Lisanne Kappert mee ondanks alles wist zij een heel goede tijd te lopen van 27.46 en werd hiermee 14de bij de senioren dames.  Bij de heren liep Adri Deemter de 10km en met hard werken kwam hij in de categorie veteranen als 17de over de finish.

Zwolle

In Zwolle werd de Zwolse halve marathon georganiseerd met daarin een 4 mijl loop en een 21,1km. De deelname is al jaren goed zo zelfs dat er dit jaar een stop op werd gezet om overbelasting op het parcours te voorkomen. Ook deze avond was de zon  en de temperatuur de grootste tegenstander van de deelnemers. Maar de grote hoeveel publiek dit langs het parcours stond aan te moedigen zorgden er wel voor dat veel deelnemers bleven knokken. De 4 mijl heeft 1 ronde met de finish in de binnenstad en ½ marathon een aanloop gedeelte en dan 3 ronden rond de binnenstad.

Op de 4 mijl liep Meike Kuik mee en wist op de 6,4 km een goede tijd van 31.54 neer te zetten. Op de langste afstand liep Anita Deemter en omstandigheden wist zij toch door te lopen en in 2.02.16 kwam zij tevreden over de finish. Paulien Franken had besloten dat de ½ marathon in Zwolle haar 1ste zou zijn. Met veel karakter en doorzetten kwam zij over de finish in 2.15.09.  Bij de heren liep Hendri Godeke naar een tijd van 1.52.14. Marco Bokxem kwam over de finish in 1.50.48. Iwan Mecklenfeld had voor zijn eerste wedstrijd deze ½ marathon uitgekozen. Met zijn tijd was hij dan ook zeer blij, hij kwam in 2.02.23 over de finish. Pascal Gerrits had de afgelopen week best tegen de lange afstand aangekeken maar wist goed verdeeld de afstand in te delen en kwam in 2.15.26 over de finish.