Vechtdallopers trotseren harde wind

mrt 26 2023

Vechtdallopers trotseren harde wind

Zaterdag werd gekenmerkt door slechte weersomstandigheden, regen en veel wind. Toch gingen enkelen toch deelnemen aan wedstrijden.

Emmen

In Emmen werd de traditionele voorjaarsloop georganiseerd. Gert Jan Meinen had al enige tijd geen wedstrijd meer gelopen en wilde toch weer een start maken in deze Lenteloop. In de 10km werden de deelnemers en de laatste km getrakteerd op een stevige tegenwind waardoor de tijden in de laatste km langzamer gingen. Gert Jan wist toch redelijk stand te houden in 53.16 over de finish te komen als 26ste.

Kampen

In Kampen werd de Bruggenloop georganiseerd. Hier konden de deelnemers kiezen uit 5,10 of 21,1 km. De 5 km ging door en rond de binnenstad en 21,1 km werden de 2 bruggen geslecht en de openvlakte rondom Kampen. Sander van Hoorn nam deel aan de 5km om aan zijn snelheid te werken. In een keurige tijd van 19.03 kwam hij over de finish. Op de langste afstand stond Roy Hooiveld aan de start. Hij is in goede vorm richting de marathon van Enschede aan het trainen en gebruikte deze wedstrijd om te kijken hoe hij ervoor stond. Maar de weersomstandigheid was meer de tegenstander dan de grote hoeveelheid deelnemers. Zelfs de fietsers die lopers begeleiden stapten af vanwege de harde wind  omdat er niet tegen in te komen was. Roy wist ondanks dat toch mooi naar 1.29.20 te gaan en als 20ste over de finish te gaan.

TwoRivers Marathon Mijdrecht

In Mijdrecht werd een marathon georganiseerd met de heel toepasselijke naam TwoRivers omdat hij rondloopt tussen de impostante rivieren Maas en de Waal en ondanks dat men loopt over de dijken is er weinig hoogtemeters. Jolien Jansen en Richards Everhardus hadden besloten om dit jaar hier de marathon te lopen. Vorig jaar had Richard hem ook gelopen doch er was toen geen officiële tijdwaarneming.  Maar de omstandig waren wel weer dezelfde, veel regen. Richard ging prima van start doch bij 26km moest hij de strijd staken vanwege het opkomen van een blessure die hij ook al in de training was tegengekomen. Jolien daarin tegen bleef voortvarend doorlopen wetende dat hij vorm heel goed was dit jaar. Met een dikke PR finishte zij als 19de dame  in 3.46.30  op deze mooie marathon.