Victor Kaal 2de in 32ste KlaptotKlaploop in Stadskanaal

apr 1 2024

2de Paasdag was weer de traditionele loop van Musselkanaal naar Stadskanaal de zogeheten Klap tot Klaploop. Deze benaming komt van de klap ophaalbruggen die beide plaatsen bezitten. Deze hardloopwedstrijd gaat langs het water en zorgt veelal voor snelle tijden bij de atleten. De afstand die gelopen wordt is exact 10km en menig wereldtopper heeft hier in de afgelopen 32 keer, dat de wedstrijd is georganiseerd, gelopen. Victor Kaal trainend voor de marathon van Rotterdam wilde hier zijn zinnen zetten om het podium te beklimmen en dus ging hij hier voortvarend van start. Maar vorig jaar waren de omstandigheden perfect, licht wind in de rug, dit jaar was het een lichte zij en tegenwind. Ook de regen maakte het er niet beter op want het parcours werd hierdoor gladder. Tocht wist Victor goed door te lopen en kwam net achter de winnaar in zijn categorie 50+ over de finish als 2de in 38.46 20 seconden achter de winnaar. Hij was hier wel blij mee.